maandag 25 juni 2012

November 2009

Het is weer weekend. Jongens weer vrij van school en dus meer tijd om met Fiene door te brengen.
De school begint om 9 uur en is om 3 uur uit.Ze blijven op school eten, maar iedere lunch is iemand van ons , en soms wij allemaal, erbij. Trouwens misschien leuk om eens te googelen of op maps te bekijken.De school heet Shoalhaven Anglican School Milton.

In de pauze kunnen we even dingen vertalen en natuurlijk lekker babbelen en even spelen. Fiene gaat ook soms mee en die steelt de show op het speelveld. Speelveld is een understatement. Het is omringd door velden. Een basketbal hardcourt, een rugby veld, overdekte speelveld, grasvelden en speel toestellen.Daarnaast nog een grote gymzaal met alles erop en er aan.
De jongens kunnen overal spelen in de pauzes, alleen niet het veld bij de weg, dat mag alleen met toezicht.( die er meestal is)
 Australie is sportminded en dat merk je op school al. Gelukkig vinden de jongens sporten ook leuk, maar als je er niet van houdt val je wel een beetje uit de toon. Er zijn extra sportklassen na 3 uur waar de jongens zelf graag heen wilden. Daar ga ik ook op tijd heen om even mee te doen en bijvoorbeeld de regels uit te leggen van cricket( waar ik helemaal niets van snap).
Fiene moet zich dan even ik de tuin of in huis vermaken, maar vind altijd wel weer iets leuks om te spelen. Zoals hier een bril die haar eigenlijk best goed staat vinden wij.
Maar goed, nu weekend dus snel naar buiten....
__________________________________________________________________________________

De eerste jarige schaap in Mollymook vandaag.
Hieper de Piep en net geen 40.
Een leuke dag gehad met lekker weer.Visite van het weekend (Peter, Margot en Katya) en gelukkig op zaterdag, dus de jongens ook vrij. Vanmorgen al een vroeg telefoontje uit Holland,(1.20 uur) maar gelukkig later weer even terug gebeld door OnzeJohan. Leuk nieuws want hij komt naar Aus binnen niet te lange tijd.
Even skatend de swell checken en daarna een bakje met een moorkop.Vanmiddag op autojacht geweest met Peter(info volgt)Daarna lekker in de tuin gehangen en even ontspannen.

Als warm eten natuurlijk een BBQ aan het strand. De jongste meiden konden het prima vinden met elkaar en vermaakte zichzelf en ons prima.
Vanavond nog even door Casper gebeld( goed je te horen).

Kortom een heerlijke vrije dag en weer een jaartje erbij.
Een druk jaartje geweest, en ik zal hem niet snel vergeten, maar nu lekker ontspannen.


__________________________________________________________________________________
Na mijn verjaardag toch even een baaldag gehad. Niets bijzonders natuurlijk want iedereen heeft wel eens een dag dat het allemaal niet vanzelf gaat. Hele leuke kaartjes gehad (bedankt allemaal, het is trouwens GARside ipv GAYside Jolanda) en veel goede wensen. Maar voelde me wel even ver bij iedereen vandaan, en dat klopt ook natuurlijk.
Vandaag weer een hele lekkere dag achter de rug. Net even mijn vader gesproken, en dat is altijd goed. Was prachtig weer vandaag en Marja heeft haar eerste (kilo) meters in Australie achter de rug met onze eigen auto.
Een goede familie auto, veilig, zuinig en niet te ‘girlie’ zoals een kennis van ons hem omschrijft. Kortom geen auto voor de stoere Ozzie bloke.
Toen ik vertelde dat het onze grootste auto ooit was geloofde de verkoper ons niet. De kleur doet me overigens aan een auto uit een recent verleden denken, maar wij vinden het een goede auto en hij is aangedreven aan alle wielen dus kunnen we ook lekker mee op pad .
Verder ook goed nieuws gehad vandaag:
Marja heeft een baan.

Dus Hieperdepiep!

Marja was vorige week in Mollymook Town bij de Beach Deli, en zag een advertentie op het raam hangen. Gelijk gevraagd en nog even warm gehouden en hoppakee..Dat is super en wij zijn superblij en ik supertrots natuurlijk.
Marja zal er ongetwijfeld volgende keer wat meer over schrijven.

Nog een kleine twee weekjes, dan komen de meubels(en mijn racefiets) en dan kunnen we verhuizen naar ons voorlopige onderkomen.
Nog even druk, maar het loopt allemaal lekker.
We krijgen ook wat meer tijd om te genieten en te ontspannen, en dat is niet erg in deze omgeving.
Groet van Fam Schaap en spiek joe.

O, ja even een zinnetje Engels van Jonathan tijdens de lunch:

I don’t have a bord
En iedereen begreep hem hier, of deed alsof ze hem begrepen.



__________________________________________________________________________________
We zijn hier al/pas een maand.(doorhalen wat nvt is)
voor ons voelt het langer. Dat komt denk omdat we al heel veel gedaan hebben in deze maand.
Het was best druk, maar ook wel tijd voor elkaar gehad omdat we natuurlijk nog niet gewerkt hebben. De jongens al 3 weken op school en Jonathan heeft al thuis bij een vriend uit de klas gespeeld. Dat was trouwens heel leuk, want ze hadden een trampoline, een zwembad, een gameroom met een wii, xbox en playstation 3. Daarnaast nog crossmotors en een hond, dus van alles te doen.(jonathan zoekt zijn vrienden goed uit)
Met Harm en Fiene gaat het ook goed. Fiene krijgt natuurlijk lekker veel aandacht met beide ouders veel thuis, en Harm kan hier lekker naar strand, skaten en klimmen in bomen.

Nu gaat het voor ons wat echter worden. Marja gaat beginnen aan haar baan, onze spullen komen binnenkort, en sociaal zijn er wat uitnodigingen. Gister waren we uitgenodigd bij mensen uit Zuid-Afrika en Ierland, en vandaag even met wat andere Nederlanders uit Bawley Point gegeten.
Opvallend veel mensen wonen hier nog maar net, en dat maakt ze erg gastvrij, want ze weten hoe het is om opnieuw ergens wat op te starten.
Je komt ze ook makkelijk tegen met kinderen, want ze zitten ook net op school, of nog niet zo lang bij de sportclub. Daarbij worden bij de sportclubs bijna alle kinderen gebracht door hun ouders (omdat fietsen vaak geen optie is) en raak je makkelijk aan de praat aan de zijlijn.

Kortom, het gaat hier een beetje echt beginnen.
Kijken wat er veranderd is als het aantal maanden op 2 staat.
___________________________________________________________________________________

Afgelopen maandag, 16 november, was het zover. Mijn allereerste werkdag in Australie!
De week ervoor had ik een sollicitatiegesprek, waarin ik de twee eigenaren, Daria en David (een echtpaar) leerde kennen.
De nacht ervoor natuurlijk slecht geslapen...maar ik had er ook erg zin in!
Gekleed in het zwart liep ik naar Tallwood Avenue, ongeveer een kwartiertje lopen vanaf waar wij nu wonen. Als we straks naar Rosella Avenue verhuizen is het een stukje dichterbij...beter kan toch haast niet he?
De Beach Deli is zoals de naam aanduidt, een Deli waar ze van alles verkopen. Homemade quiches, cakes, sandwiches, coffees, olijven, tapenades, kaas, van alles.
Er worden ook allerlei salades gemaakt, en er is een klein terrasje, en een leestafel binnen.
Maar terug naar de werkdag!

Het was echt een leuke dag. Natuurlijk ook vermoeiend, omdat vanzelfsprekend alles in het Engels gaat, en ik goed moet luisteren om alles op te pikken. Sommige klanten praatten erg binnensmonds, waardoor ik soms moeite had om ze te verstaan...:-)
Ik heb salades gemaakt, groentes gesneden, de kassa bediend, sandwiches gemaakt, allerlei dit soort dingen.
 Ik had toch een paar lamme benen joh, aan het eind van de dag!
Daar moet ik nog even aan wennen, aan het merendeel van de dag staan..!
De volgende dag ging het al een stuk beter, en gisteren ging ook weer iets makkelijker.
David en Daria zijn heel rustig en ontspannen, en er heerst een gezellige, gemoedelijke sfeer.
Vandaag, donderdag ben ik vrij!
En we gaan straks naar Bawley Point, waar Liset en Dump wonen. Hun kinderen zitten ook op de Life Safers Club, en Liset wordt waarschijnlijk de lerares op de school van Jonathan en Harm, van wie ze extra Engelse les gaan krijgen. It’s a small world....ook hier in Ozzie!

Daar kunnen we even rustig onze mail, bankzaken en andere dingen op de computer regelen. Want daar liggen we een beetje mee achter...Mijn excuses daarvoor! Doordat ik nu werk kunnen we niet meer zo makkelijk overdag naar de Mac om te mailen!
Maar volgende week krijgen we de sleutel van de Rosella Avenue, en gaan we de internetverbinding in stand brengen..Hopelijk!

Nou joh, ik ga snel douchen, IJsbrand begint zenuwachtig heen en weer te ijsberen, volgens mij een teken dat ik een beetje moet opschieten, haha!
Tot later!
__________________________________________________________________________________
Sinds we weg zijn uit de Waal Malefijtstraat hebben we overnacht op verschillende plekken. De Rijnmond, Gemini hotel Sydney, Bij Peter en Margot, Beachhaven Holiday Park en de laatste weken aan de Garside Road. Allemaal heerlijke plekken en we hebben er leuke herinneringen aan. Maar nu willen we voorlopig op deze plek blijven.
Als onze eigen meubeltjes en spulletjes er zijn willen we het lekker inrichten en hopen we dat we dit snel ons thuis gaan noemen.
De locatie lijkt ons heerlijk. Dicht bij het strand, rustige weg, lekkere tuin en vlak bij Marja haar werk.
Sleutels hebben we gehaald, dus kunnen we gaan soppen, en shoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten