maandag 25 juni 2012

April 2010

Morgen wordt Jonathan 10 jaar, dus een mooi moment om even terug te kijken naar deze heerlijke tijd. We vieren het morgen niet groots, dat doen we een dagje later, want dan zijn Peter, Margot en Katya  er ook. Maar natuurlijk staan we de hele dag stil bij de jarige job.
Het huis is al versierd en al het lekkers gebakken. Er zijn al heel wat kaarten en pakjes uit Nederland binnen, dus morgen lekker lezen en uitpakken.
Genieten dus.
Lieve vriend alvast Van Harte en dikke kus van je vader xxx
love you mate!!

Hee lieve Jonathan!
Tien jaar geleden, de dag voor je geboorte, zaten pappa en ik nog gezellig samen een film te kijken. Het werd vrij laat, en net na middernacht zei ik tegen je vader: oooo, ik geloof dat de baby gaat komen....IJsbrand schrok een beetje, maar ik moest erg lachen! ‘1 april!’ riep ik!!
Maar toen ik de volgende morgen echt merkte dat jij ging komen, geloofde pappa mij  niet, en draaide zich nog eens lekker om in zijn bed!
Je werd echt op 1 april geboren, en niet op 13 maart zoals wij gedacht hadden!
Lieve, lieve Jonathan, we hebben al zoveel leuke dingen met jou meegemaakt, en ik weet dat er nog veel leuke dingen gaan komen. Ik vind het heeeel fijn om jouw mamma te zijn, en geef je een hele dikke verjaardagskus!
 de grote.....1-0!!!!!
liefs, van Mamma Marja x
_____________________________________________________________________
Paasweekend, lekker veel vrij en.... visite. Peter, Margot en Katya zijn op bezoek en dat is altijd gezellig. Leuk voor Jonathan dat het zo vlak bij zijn verjaardag is, hebben we gelijk even dubbel gevierd van het weekend. Daarnaast is er hier een groot feest met Pasen, net als koninginnedag in Katwijk, met een parade en veel kinderactiviteiten. Of ik toevallig iemand wist met boksspullen vroegen ze!!
Want ze zochten nog wat figuranten om in de optocht mee te doen voor 22000 man publiek. Nou daar wist ik wel twee helden voor. En ze deden het echt heel goed, en zijn nog even voor de camera gehaald voor de (regionale) televisie.
Verder nog een Katwijks ideetje naar Mollymook gehaald, namelijk de huttenbouw 
Een vrachtje hout gebietst en hamers en spijkers en met wat plaatselijke jeugd lekker er op los getimmerd. Dit alles onder toezicht van Pete Interiors, die zichtbaar trots was op het resultaat.
Morgen nog tweede Paasdag, dus wie weet wat de dag weer brengt.
Allemaal een goed Pasen gewenst uit Ozzie.
_____________________________________________________________
Vaak hoor je van mensen dat er zoveel enge/gevaarlijke dieren zijn in Australie.
Nou dat klopt ook wel, maar daar tegenover zijn er heel veel minder gevaarlijke en ook hele mooie dieren te zien.
Natuurlijk spreken de giftige dieren meer tot de verbeelding, net zoals een haai meer aandacht krijgt in vergelijking met een walvis of dolfijn.
We hebben een mooie tuin hier, en daar komen zo nu en dan ook wat bezoekers langs.
Er zijn ook beestjes die de tuin nog even te onpersoonlijk vinden en die komen naar binnen. Meestal zijn dat juist de beestjes die we liever niet binnen zien uiteraard.
Zo deed ik na het fietsen net mijn helm af, en die wilde ik op een haakje hangen. Dat ging net niet goed en toen viel hij op de grond. Niets bijzonders, totdat ik zag dat er een flinke spin uitkwam zetten.Die had dus de hele tijd in mijn helm gezeten toen ik aan het fietsen was. Het was een huntsman, en die valt in de categorie ‘ongemakkelijk’.
Dat betekent zoiets van: je gaat er niet aan dood, maar het doet heel veel pijn.
Oei. terwijl we dit schrijven komen de jongens binnen met een gewonde Lorrie.
Volgende keer gaan we verder!
_______________________________________________________________________
We gaan verder met enkele bezoekers bij ons huis. Er komen heel veel soorten en maten vogels, insecten en ook nog hagedissen voor, maar we hebben niet overal een foto van.
Daarbij willen we geen biologie les gaan geven maar een paar ” speciale” dieren laten zien
Op de grote foto boven een Pracht Rosella.
De straat is er naar vernoemd en je ziet ze regelmatig. Alleen of in een paartje, maar geen grote groepen. Je hebt ze in verschillende kleuren, maar rood/blauw steekt toch wel het mooiste af.
Daarna twee possums op het klimrek.
Ze maken gebruik van alle speeltoestellen, behalve de schommels.
Dan een Echidna, ofwel Australische mierenegel. Dit is een van de twee bestaande monotremen. (eierleggende zoogdieren) Het vogelbekdier (platypus) is de andere.  Daaronder een reuze monarch vlinder.
En dan twee Lorries. Vaste bezoekers en altijd leuk ze te zien. Niet altijd leuk ze te horen maar ze klinken altijd nog beter dan een Kookaburra.
De lorries komen in flinke groepen voor en ze krijgen allemaal een persoonlijke naam van Harm en Jonathan.
Nou een korte rondleiding door de tuin. En we gaan zeker foto,s proberen te maken van andere vaste bezoekers.
_________________________________________________________________________
Aan het eind van de vakantie zijn we nog even het bos in gegaan. Vlakbij van waar we wonen, maar toch ook leuk om te blijven kamperen. Daar nog iemand leren kennen die veel te veel vis had gevangen(Bonito) en of wij wilden helpen om dat op te eten. Dat hoef je ons maar 1 keer te vragen natuurlijk. Gelijk een praatje met de visser bij het kampvuur, en die had ook nog een jaar in Nederland gewoond.  De kinderen hebben veel gezien, maar weinig geslapen. Waar we kampeerde liepen kangaroe’s en  possums en dat is altijd leuk . De vakantie zit er weer op voor de jongens. Een nieuw termijn op school staat te wachten, met gelukkig nog  prive Engels les. Ze krijgen Engels van een Nederlandse Juf die hier al een tijdje is. Naast juf is ze ook moeder van een vriend van Harm, en de jongens zijn vol lof over haar. Of dat komt door de lessen, of persoonlijke voorkeur van de jongens, of de drop, we laten het in het midden..
____________________________________________________________________
Of een half jaar. Weet niet wat langer/korter klinkt, maar de tijd vliegt (ook hier).
We hebben al heel wat dingen gedaan, geregeld en meegemaakt. Van de week ook mijn eerste bekeuring voor te hard rijden, dus daar is de kop ook van af.  We voelen ons echt geen Australiërs, maar Mollymook wordt wel steeds meer een thuis. We komen overal bekenden tegen en er wordt ook vaker gevraagd waar we zaten als we ergens niet geweest zijn, zoals zwemmen, kerk e.d.           Op het moment koelt het ‘s avonds en ‘s morgens flink af, maar overdag is het nog heerlijk op strand en in zee. We zijn benieuwd wat de winter hier voorstelt, maar we hoeven geen sneeuw te verwachten is ons verteld. Een half jaar is een leuke reden om even te kijken wat we missen en wat we wel hebben. De wijzer staat voor ons in de plus, maar dat neemt niet weg dat we familie en vrienden wel missen. We hebben een heerlijke tijd met het gezin en we hebben fijne mensen leren kennen. Daarnaast ook veel geluk gehad met werk, dus we kunnen nog blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten