maandag 25 juni 2012

augustus 2010

Hier even een update over hoe het met Jonathan, Harm en Fiene gaat!
Laten we bij de jongste beginnen:

Met Fiene gaat het hartstikke goed. Ze gaat nu op maandag en vrijdag naar pre-school, en omdat ze onlangs drie jaar is geworden, mag ze zelf kiezen bij welke groep ze wil spelen, bij de groep tot drie jaar, of vanaf drie jaar.
 Ze is dol op puzzels maken (spijt als haren op mijn hoofd dat ik zoveel puzzels heb verkocht op de rommelmarkt…) en vraagt aan ieder kindje: “Are you my friend?”
Ze redt best redelijk in het Engels. Ze maakt grappige zinnen zoals: Waar zijn my shoes? En : Waar is this one? Ze brabbelt er lekker op los, en maakt precies duidelijk wat ze wil. Ze vindt het nog steeds heerlijk om in de tuin op de trampoline te spelen, en gewoon lekker om en in het huis te rommelen.

Harm heeft morgen een bijzondere dag: dan wordt hij Class Captain! Door de kinderen van zijn klas is Harm uitgekozen om de tweede helft van het jaar Class Captain te zijn. Hij is hier echt heel blij mee, en ook wel een beetje trots. Hij mag dan op bijeenkomsten de aankondigen doen, en kinderen helpen als ze weg niet meer weten in school  en de juf helpen etc.
Vorige week had Harm een verjaardagsfeestje van een jongetje uit zijn klas, en zijn ze eerst naar Funland geweest, een soort van overdekte kermis. Daarna eten bij de Mac Donalds, en als toetje nog naar de film! Ze gingen naar Karate Kid, dus je kunt wel bedenken hoe Harm er de laatste dagen bijloopt/bij springt…. Hij oefende ook wat trucjes op Fiene, maar dat hebben we maar snel een halt toegeroepen. Harm gaat prima!

Dan onze oudste, Jonathan. Sinds afgelopen week gaat Jonathan naar Art Class, een soort van tekenles. Helemaal in het straatje van Jonathan! Heerlijk tekenen en nieuwe technieken leren, hij vindt het erg fijn om te gaan.
Over twee weken mag hij meedoen met een regionaal kampioenschap Atletiek, en vooral met hardlopen hoopt hij een goede plaats te halen. Balsporten vindt hij nog steeds lastig, de mensen die Jonathan goed kennen, weten hoe hij vroeger met een bal omging! Maar dat gaat echt een heel stuk beter, mede door het honkbal spelen in de tuin. Gelukkig nog geen gebroken ruiten tot nu toe, hopelijk blijft dat zo ;-)
Deze zin van Jonathan stond vorige week in de krant:
A bothersome Celery dug eight fairly ghostly holes in jolly King Lompu’s moustache, nipping one pineapple. Queen Ria stooped, towering under various walking xylophones yipping zebra’s.
De opdracht was om een zin te maken, waarvan het eerste woord met een A begon, het tweede met een B, het derde met een C, en zo het hele alphabet af. Leuk om te lezen wat de kinderen daarvan hadden gemaakt, we doen er een fotootje van de desbetreffende pagina uit de krant bij.

Heerlijk om te zien hoe de kinderen het naar hun zin hebben. Zonder twijfel genieten ze ook, hoewel ze Nederland als thuisland blijven zien, en graag over een aantal jaren terugwillen.
_____________________________________________________________________________
ik(Jonathan) zit sinds een paar weken op da Vinci kids.
Dat is een tekenclub hier in Milton.
Ik heb al een varken, vleermuis, panter, eekhoorn, nijlpaard,
en een piratenschip getekend.
Ik vind het erg leuk en mijn tekenjuf heet Sally.
Die kan prachtig tekenen, en dat wil ik ook graag leren.
De volgende keer gaan we waarschijnlijk een leeuw ,
 of een zeepaardje tekenen.
Ik hoop een zeepaardje want die zijn heel leuk en
heel anders dan een panter.

Dat is het even.
We sturen een paar foto’s van de nieuwe tekeningen mee.
En als je meer wil zien kan je kijken op
"http://www.davincikids.com.au" of
"http://sallywillbanks.com/home.html
__________________________________________________________________
De afgelopen weken was het wat druk. Veel gewerkt en de kinderen zijn ook weer met activiteiten begonnen. Het is, zoals het overal gaat in een gezin met kinderen, een beetje jongleren met tijd.
Zwemles, gymnastiek, tekenles, pre school, school, werk, boodschappen doen, en ga zo maar door. We raken steeds meer gesetteld en dus ook wat sociale activiteiten komen er op het programma, zoals verjaardagen en etentjes.
Allemaal erg leuk en nuttig. De weken lijken echter opeens om te vliegen, dus in September gaat de rem er even op.
Marja gaat het er even heerlijk van nemen ( gaat ze zeker nog iets over schrijven), en ik blijf thuis met de kinderen.
De laatste tijd veel uren gespaard zodat ik een maand thuis kan blijven, en daar heb ik erg veel zin in. Het mooie is dat de kinderen ook twee weken daarvan vakantie van school hebben. En ook geen andere activiteiten. De plannen zijn een rondrit door NSW en dan eindigen in Sydney waar we, met een auto vol troep en wasgoed, Marja ophalen.
 Maar zover zijn we nog niet.
Een ander leuk iets om naar uit te kijken is dat de lente begint op 1 september.
De vogels laten zich al steeds meer zien en zijn druk bezig met maken van nesten.

Laatst kwamen we thuis van het zwembad en hadden we gelukkig onze camera bij ons.
Al vaker gaan we even kijken bij strand als het volle maan is, en telkens zonder camera.
Maar nu lag hij toevallig nog in de auto en konden we even een foto nemen van een mooi moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten