maandag 25 juni 2012

Juli 2010

Na bijna drie maanden weer een nieuw stukje op de site.
We hebben weer toegang tot de site (dat kan alleen met een Apple computer en die was een tijdje buiten gebruik)
We hebben sinds het laatste stukje op de site (27 april) heel wat beleefd en gaan proberen er wat van op te schrijven.

Eind April ging IJsbrand naar Holland. Onze wens is toch wel om een keer per jaar op bezoek te gaan bij vrienden en familie. Het was erg leuk en waardevol om iedereen te zien en te spreken.
Voor het eerst als toerist in Nederland en heerlijk om je rond te laten leiden in oa Utrecht – Amsterdam – Rijssen.
Lekker om weer te surfen met vrienden (al was het erg koud!!!) en gezamenlijk een triatlon te doen met de fast friends (www.ttff.nl)
Even langs geweest bij Christian Surfers Katwijk, waar het altijd goed om met vrienden te praten over het evangelie.(http://www.christiansurfers.nl/Welkom.html)
Ook weer de bokshandschoenen even aangehad, en die zitten nog wel erg lekker. Met een avondje kickboxen werd de vakantie afgesloten.
Mooi om te zien dat er zoveel gasten enthousiast zijn over deze sport. Na de wedstrijden nog even naborrelen met vader Schaap die aan het begin stond van heel wat ziekenhuisbezoeken, dus ook wel moeilijk afscheid nemen. (gelukkig gaat het nu een stuk beter)

Maar natuurlijk ook weer heerlijk om naar vrouw en kinderen te gaan in Mollymook. Wat de reis een heel stuk leuker maakte was dat Belinda meeging voor een vakantie van twee weken. Erg leuk om te laten zien waar we wonen, wat we doen en natuurlijk heel veel bij te kletsen.
Marja had vakantie genomen en kon dus optimaal genieten van de visite. We hebben de omgeving afgestruind, zijn op zoek geweest naar locale dieren en hebben genoten van zee en zon. Met het gezin brachten we Belinda terug naar het vliegveld en toen moesten we allemaal wel even slikken. Het waren hele goede weken, en een verre vriend is beter dan een goede buur, is onze ervaring. Bij het vliegveld vandaan door naar Peter en Margot, waar we de verjaardag van Marja vierden. De jongens lekker creatief geweest met Margot en wij een lekkere wandeling gemaakt op Newport Beach met Peter.

Toen was de leuke, maar ook drukke Meimaand afgelopen en waren we weer met zijn 5en.
Het voelde als een maand vakantie en we kijken er met veel plezier op terug.

Met een boek vol foto’s en een knapzak vol herinneringen pakken we de draad weer op.
___________________________________________________________________________
e, wat is het fijn dat we weer berichtjes op de site kunnen zetten! We werden er regelmatig op aangesproken haha, maar konden er zelf jammer genoeg weinig aan doen. Dankzij Mischa is het opgelost, nogmaals bedankt!

Mei was voor ons allemaal een hele fijne maand. Nadat IJsbrand twee heerlijke  weken in Nederland had gehad, nam hij op zijn terugweg Belinda mee naar Australie! Op Hyves staat al een verslag hiervan, maar ooo, wat was het heerlijk om haar twee weken praktisch voor mijzelf te hebben!  Fiene claimde natuurlijk ook wat tijd haha, zo hadden we vaak quality time voor de dames…! Ik vond het echt lastig toen zij eind mei weer terug naar huis ging. Maar kijk terug op een geweldige ervaring, die we in Salem nog uit ten treure zullen bespreken!!

In juni begon IJsbrand een soort van opnieuw in zijn oude baan. Nu niet meer als oproepkracht, maar als vaste medewerker. Heerlijk om iedere twee weken verzekerd te zijn van een vast salaris! Het geeft rust om niet meer iedere dienst te hoeven nemen die zich aandeed, omdat we niet wisten wat de volgende week zou brengen.
Juni was ook de maand van het WK voetbal. Omdat IJsbrand in juni en juli een fiks aantal nachtdiensten heeft gedraaid, heeft hij praktisch alle wedstrijden op de voet kunnen volgen.
Voor de finale is hij, samen met Jonathan en Harm, naar Bawley Point gereden, waar de familie Boone woont. Liset heeft de jongens het afgelopen half jaar bijles Engels gegeven, en de kinderen kunnen leuk met elkaar overweg. Jammer dat het minimaal een half uur rijden is…;-)
Wat was het jammer he, dat het toch net niet lukte in de finale…? We werden er hier in Mollymook en omgeving regelmatig op aangesproken, omdat de meeste mensen weten dat wij uit Nederland komen. Sommigen vragen zich af, of Nederland hetzelfde is als Holland..Europa krijgt niet veel aandacht tijdens aardrijkskunde..!

Het is ook onze allereerste winter sinds we in Australie zijn. We hebben echt wat koude dagen gehad, maar eigenlijk vooral in de ochtenden en avonden. Op dit moment schrijven we dit stukje in de tuin, uit de wind, in de zon, in bikini en zwembroek… Ongekend hoe warm het is als het zonnetje lekker doorkomt. Fiene heeft ook al wat laagjes kleding uitgetrokken en scharrelt lekker rond in de tuin.
We gaan straks de jongens uit school halen, ze hebben vanmiddag zwemles, om het niveau van de Zwem en Poloclub een beetje op peil te houden!

Nou, allemaal weer de hartelijke groetjes, bedankt voor de leuke reacties op het vorige blog, en tot later he!
___________________________________________________________________________

Geen opmerkingen:

Een reactie posten