maandag 25 juni 2012

December 2010

Van de week verwachten we bezoek.Dubbel zelfs.
Sinterklaas gaat dit jaar namelijk langskomen in Mollymook, en die komt als Johan en Leonie hier zijn.
Dat wordt dus feest. Er zijn al cadeaus meegebracht, opgestuurd en gekocht voor de kinderen, en we vonden het leuk om te vieren als de visite er is.
Het wordt sowieso een leuke week voor de jongens, want het is de laatste voor de zomervakantie.
Dan hebben ze lekker 7 weken vrij, en er staan heel wat leuke dingen op.
Maar eerst a.s week nog. Afscheid van junior-school voor Jonathan, sinterklaas vieren, visite en Harm speelt mee in een kerst-spel.
Eind van de week een grote kerstviering bij de school, afgesloten met een vuurwerk.
Was vorig jaar een hele leuke avond, en maakt ons weer eens bewust dat we dingen voor de tweede keer gaan meemaken in Australie.

____________________________________________________________________________
Vanavond was het zover.
Pakjesavond in Mollymook. Vanuit Nederland kwamen er al heel wat pakjes over de post, en er is nog een en ander gekocht ter plekke.
Een sinterklaas-cdtje op de achtergrond (uit Nederland gekregen) en zakken met cadeaus op de stoep.
Natuurlijk dikke pret voor de jongens, en een lekkere binnenkomer voor de visite.
Johan en Leonie vallen met hun neus in de Cadeaus, en in de drukte.
Het was een beetje laat voor de sint, maar vandaag was de laatste schooldag voor de jongens, en sommige cadeaus duurde even voor ze hier waren.
Maar gelukkig was het zover, en zijn we met zijn allen verwend.
We begonnen met een, voor ons traditionele, maaltijd van patat en gehaktballetjes met pindasaus. Nadat Johan ons had verwend met een ijsje van Home Icecream werd er keihard op de deur gebonsd. Fiene wist even niet hoe ze het had....
In het washok stonden tassen met kadootjes klaar, en de opwinding steeg per seconde.
De jongens en Fiene probeerden elkaar de loef af te steken door uit verschillende zakken tegelijk kadootjes te pakken. Na even de rust terug te hebben gebracht, konden we genieten van al de leuke pakjes die uit Nederland waren opgestuurd. Heel, heel hartelijk bedankt Sinterklaas!
We hebben een heerlijk avondje gehad, de jongens hun vakantie is begonnen, dus morgen zal het wel vroeg dag zijn. ‘k Vraag mij af waar wij van wakker worden.... of van de stepjes door het huis, of van de scheetkussens.....!
______________________________________________________________________________
Het is zover, de kinderen hebben zomervakantie!!!
Aankomende 7 weken geen schooluniform, schoolbus en huiswerk.
In plaats daarvan gaan we snorkelen, wandelen, surfen en genieten van visite en strand. Johan en Leonie zijn op visite, en konden de afsluiting van het schooljaar bijwonen. Een hele traditie is dat in Australie, waar ook sommige leerlingen nog extra een award krijgen als ze ergens in uitblinken. Een traditie die we in Nederland niet kennen, en waar we erg aan moeten wennen. Of eigenlijk willen we er niet aan wennen. Wij vinden het eigenlijk vanzelfsprekend dat je gewoon je best doet. Maar hier kan je een award krijgen als je het beste in de klas bent in bepaalde vakken.

Van de week was het dan zover, de laatste dag van het 2010 schooljaar, en de afsluiting met award uitreiking stond op het programma.
Gelukkig gaan de jongens allebei naar naar het volgende leerjaar, en gaat het goed op school. Hun engels is goed en ook in de klas met andere kinderen gaat het goed.
Ze zijn lekker gesetteld en daar zijn we blij mee en trots op.
Tot onze verrassing kregen onze kanjers ook allebei een award. Ook al hebben we wat moeite met het systeem van extra belonen. Maar als je eigen kinderen op het podium staan, terwijl er maar een paar uitgekozen worden, ben je best erg trots, hoe hypocriet ook!
Jonathan kreeg er een voor mathmatics en Harm voor sport.

Fiene heeft vanmiddag haar schoolpresentatie en wie weet krijgt zij ook een award.
Ik denk dat ze de meeste kans maakt op de “ ik eet mijn fruit altijd netjes op, en ook die van mijn buurvrouw” award.
De uitslag volgt later!
______________________________________________________________________________

We genieten van ons verblijf in Mollymook, maar natuurlijk missen we familie en vrienden.
Het is dus heerlijk als er mensen zijn die de mogelijkheid hebben om ons te bezoeken en komen kijken waarom wij de keus gemaakt hebben om hier te wonen.
We hopen dan dat ze een beetje onze keus begrijpen, maar het gaat ons natuurlijk vooral om de tijd die we samen door kunnen brengen.

Met het afscheid in Nederland waren we ons erg bewust dat we een heel fijn stel vrienden achter gingen laten, en ik kan nog geen leuke looptraining doen, bokslesje volgen, mooie surfdag hebben of een zwemrecord zwemmen zonder aan mijn vrienden in Nederland te denken. Voor Marja is dat hetzelfde, maar dan niet met lopen, boksen, surfen en zwemmen

Ik voelde me ook als een kind zo blij vorige week dat niet alleen mijn broer en vriend Johan er was, maar onze vriend Bart.
Nou is het jammer dat iedereen Bart aardig vindt, dus dat ik hem moet “delen” met de rest, maar we hebben zeker tijd gehad om wat blokie things te doen.
Naast snorkelen, surfen, wandelingen, eten en kattukse veatepreat is er ook tijd geweest om te relaxen en bij te kletsen. Het verbaast me steeds hoe vertrouwd het is als er een bekende is, en dat je op de zelfde voet doorgaat zoals in Nederland. Wel met een andere omgeving natuurlijk, maar daar heb ik nog geen visite over horen klagen.
Super dat je hier bent, Love you heaps mate!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten