dinsdag 31 juli 2012Afgelopen zaterdag was er een surfwedstrijd, hier bij Mollymook rif.
Christian Surfers organiseert een paar keer per jaar wedstrijden en nu was er een Winter Comp.
Voor Harm de eerste keer dat hij meedeed aan een echte wedstrijd, en een beetje spanning was van zijn gezicht af te lezen.
De omstandigheden waren ook niet helemaal ideaal.
Er waren leuke golven, maar soms een beetje rommelig. Daarnaast was hij de jongste deelnemer en kon hij aan de bak tegen een paar 14 jarige jongens.
Het verschil was al een beetje zichtbaar met het naar buiten paddelen, maar toch lag Harm al vrij snel tussen de grommets in de line-up.
Daarna kwam er een hele flinke set binnen, en de surfers werden gedwongen iets verder naar buiten te paddelen. Altijd dan weer lastig om te bepalen waar je goed ligt voor om een golf te starten, maar al snel kon Harm zijn eerste golf starten.
Na de tweede golf (zijn beste score van de dag) was de spanning er wel af, en kon Harm meer genieten van het geheel. Omdat zijn tegenstanders tot 4 jaar ouder waren, werd Harm anders gejureerd, en kon hij aardig wat punten binnenhalen.
Boven staat Harm met zijn prijzen, geholpen door Jonathan om alles op te showen.
Aanstaande week zijn er weer wedstrijden, nu georganiseerd door de Ulladulla Shortboarders.

Harm heeft al geregeld dat hij bij iemand kon slapen die vlakbij het strand woont waar die wedstrijden zijn. Nu even helemaal gek van het surfen.
Vanavond weer naar zwemclub, en met de beelden van het zwemmen van Londen, gok ik dat het zeker surfen zeker een halve dag de favoriete sport van Harm wordt.
En dat is best lang. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten