zaterdag 5 januari 2013

Afscheid van Pre-School


 Waar is de tijd gebleven...?
Het jaar, en de datum dat Fiene geboren werd, staat in mijn geheugen gegrift. 25 juni 2007.
Net als haar broers, was ze 'te laat'. Wij maakten ons niet zoveel zorgen, wisten dat ze heus wel zou komen. De buitenwereld had minder geduld :-) Maar dat maakte niets uit, wij deden ons ding, en wachtten geduldig af.
In de nacht van zondag op maandag kondigde ze zich aan. Zonder veel bombarie, rustig aan. Na een ontspannen bevalling (wist niet dat dat kon :-) ) lag Fientje heerlijk in IJsbrands en de jongens' armen. Ze dronk, en ze sliep. En zo ging het eigenlijk het hele eerste jaar. Er waren dagen bij, dat ze 23 uur per dag sliep. Had je mij dit van te voren verteld, had ik het niet geloofd. Zeker niet na het eerste turbulente jaar met onze Harm! Dat is gelukkig heel goed bijgetrokken, het is altijd een schat van een jongen geweest, en dat wordt alleen maar versterkt nu hij ouder wordt. Maar goed, terug naar Fiene!
Wat een heerlijk meisje om om ons heen te hebben. Mag ik helpen mama? Elke dag vraagt ze het, en is reuzetrots met de allerkleinste karweitjes. Waar ze ook komt, ze heeft het overal naar haar zin. Op zwemles, op school, bij de oppas in de sportschool. Ze past zich aan, speelt lief, en bemoeit zich overal mee :-) Ze doet niets onder voor de jongens, ze stapt net zo makkelijk op een skateboard als op een surfplank. Maar ze heeft zeker ook haar 'roze kant'. Barbies, little ponies, verkleedjurken compleet met tiara's en toverstaffen. Wel graag een beetje stoere prinses, die bijvoorbeeld van schermen en vechten houdt. Niets vindt ze leuker dan haar vader Eens Even Lekker In Elkaar Te Slaan. Glimmend komt ze dan terug, met een zelfverzekerd gezichtje van: Dat Was Weer Een Makkie....
Lieve Fiene, wat zal ik je missen als je straks naar Big School gaat. Gelukkig hoef ik mij geen zorgen te maken. Je vindt je weg, en ik weet zeker dat je het naar je zin gaat krijgen. En als je broers in de problemen komen, wil jij ze dan even helpen? Even lekker vechten op het schoolplein...? :-)


Trots met haar gekregen mok

Op de foto met Santa...'bestaat niet, he mam?'

Lunch in de achtertuin van de Preschool, Mollymook Angels

Wat een ernstig snuitje!

Even poseren! Met rode lippen van het waterijsje...!
1 opmerking: