zondag 16 december 2012

Eind van het schooljaar!

Afgelopen weekend is voor de jongens de zomervakantie begonnen. Dat is nu voor het derde jaar zo, maar het blijft vreemd om in december te schrijven, dat de zomervakantie is begonnen!
Donderdag was er Presentation Day op school. We mochten om elf uur op school komen, in de grote gymzaal. Heel Junior School was vertegenwoordigd, van Kindergarten tot Year 6.
Er werd veel gepraat, maar gelukkig ook veel gezongen en gemusiceerd.
Het grote moment, waar alle kinderen naar uitkijken, was het uitreiken van de onderscheidingen.
Je kan door het jaar heen in aanmerking komen voor meerdere awards,  en op Presentation Day is het zeg maar De Grote Finale. Dan komen de serieuze awards aan bod :-).

Wij vertellen onze jongens dat we sowieso trots op ze zijn, award of geen award. Maar ja, als je Harm Schaap heet, en helemaal weg bent van prijzen, bekers, lintjes etc. gaat dat je ene oor in, en je andere oor uit.
Apetrots was hij dan ook, dat hij twee keer naar voren werd geroepen, om op het podium zijn prijzen in ontvangst te nemen. Eerst al Age Champion Atletiek, en later op de ochtend een Academic Award voor wiskunde. Lieve Harm, we zijn iedere dag trots op jou, en nu helemaal!

Ook Jonathan viel in de prijzen. Iedereen die Jonathan kent, weet dat het een stille genieter is, en minder uitbundig (en uitgelaten) als Harm. Maar dit wil zeker niet zeggen, dat hij minder blij was met zijn awards! Eerst kreeg hij een onderscheiding voor Age Champion Cross Country, en daarna een grote prijs. Een hele grote prijs. Jonathan werd verkozen tot Sports Person of the Year, van Kindergarten tot Year 6. Helemaal verrast en blij liep hij naar voren om zijn prijs in ontvangst te nemen. Super, supertrots zaten wij als ouders in het publiek. Hier en daar een traantje wegpinken, maar ach, dat mag.

Daarna hebben we heerlijk een broodje gegeten in het Mick Ryan Park in  Milton.
Op naar een volgende grote dag, vrijdag.
Graduation Day voor Fiene! Ze gaat van preschool af, en in het nieuwe jaar naar de Grote School.
Maar daarover meer in het volgende stukje.
Wel al even een klein fotootje van onze grote meid, toen ze een presentje kreeg van de leidsters op preschool. En ik zie dat ik dan ook nog een stukje moet schrijven, over Harm zijn derde prijs bij de Ulladulla Boardriders...!2 opmerkingen:

 1. Wouw!!! Goed zeg van die gasten! Ook hier zijn we trots op jullie en net als jullie ouders een beetje om wat jullie doen, maar nog meer om wie jullie zijn.
  Prinses Fiene veel succes op de Big School!

  Groetjes uit Amsterdam,
  Bart

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwie!! Gaaf zeg!! Helemaal met Bart eens!!Wij zijn ook suuuper trots op jullie.

  Liefs en een Kus
  Johan en Margreet

  BeantwoordenVerwijderen